• 🔥 Εκατομμύρια προϊόντα
  • Βρείτε εύκολα Προσφορές και Καταστήματα
  • Markethub - Το Ελληνικό Marketplace
Προσφορά

ΣΑΜΠΑΝΙΑ BILLECART-SALMON BRUT RESERVE N.V. ΛΕΥΚΟ 750 ML

54.52€58€

Κωδικός: 385-142000811

Brand: BILLECART-SALMON

Η σαμπάνια Billecart Salmon χαρακτηρίζεται ως στρογγυλή, αρμονική και ισορροπημένη. Το μείγμα παραγωγής της παραμένει αναλλοίωτο από το 1945. Οι ρόγες προέρχονται από τρεις διαφορετικές χρονιές από Pinot noir, Chardonnay και Pinot Meunier από τα καλύτερα σημεία της Marne. Χρώμα αχυρένιο, λαμπερό με επίμονες φυσαλίδες και κρεμμώδη αφή. Χαρακτηρίζεται από αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλαδιών. Στον ουρανίσκο είναι πολύ έντονο, πολυεπίπεδο με πλούσιο μπουκέτο. Αρμονία και ισορροπία... Αποτέλεσμα την διαδικασίας ωρίμανσης στα παραδοσιακά κελάρια του πύργου. Κομψά αρώματα, πλήρη παλέτα αρωμάτων, ακολουθούμενη από ευχάριστη φρεσκάδα, για ένα cuvee που είναι κατάλληλο για κάθε στιγμή της ζωής! Η ιστορία ξεκινάει το μακρινό 1818 με τον γάμο του Nicolas Francois Billecart και της Elisabeth Salmon οπότε και γεννήθηκε η μυθική σαμπάνια Billecart-Salmon. Σε πείσμα των καιρών η Billecart-Salmon επέλεξε να ζυμώνει τα grand crus σε μικρά βαρέλια Βουργουνδίας και εν συνεχεία τα μπουκάλια ωριμάζουν σε ένα δίκτυο από κελάρια. Βρίσκονται βαθιά μέσα στη γη, με το έδαφος να είναι χαλικώδες και να προέρχεται από το 17 και 19 αιώνα. Συνθήκες που ευνοούν την παραγωγή άριστων κρασιών Καμπανίας σε σταθερή θερμοκρασία των 12-deg;C. Η σαμπάνια Billecart Salmon χαρακτηρίζεται ως στρογγυλή, αρμονική και ισορροπημένη. Το μείγμα παραγωγής της παραμένει αναλλοίωτο από το 1945. Οι ρόγες προέρχονται από τρεις διαφορετικές χρονιές από Pinot noir, Chardonnay και Pinot Meunier από τα καλύτερα σημεία της Marne. Χρώμα αχυρένιο, λαμπερό με επίμονες φυσαλίδες και κρεμμώδη αφή. Χαρακτηρίζεται από αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλαδιών. Στον ουρανίσκο είναι πολύ έντονο, πολυεπίπεδο με πλούσιο μπουκέτο.Pinot noir, Chardonnay και Pinot MeunierΞηρόςΑφρώδη12%Συνοδεύει άριστα πολλά πιάτα όλων των περιστάσεων, σίγουρα ως απεριτίφ και βέβαια με θαλασσινά.Ιδανικές συνθήκες παλαίωσης είναι σε θερμοκρασία 10-12-deg;C ώστε να διατηρηθεί για πάνω από 10 έτη.Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι περίπου στους 8-deg;C.Πριν το σερβίρισμα προτείνεται η παραμονή της σαμπάνιας για 20 λεπτά σε δοχεία με νερό και πάγο. Το φελλό προσπαθείστε να το βγάλετε με απαλές κινήσεις και χωρίς να κουνήσετε τη σαμπάνια. Σερβίρεται σε ποτήρι σαμπάνιας!750 mlN.V.ΚαμπανίαΗ Billecart-Salmon καλλιεργεί περίπου 30 εκτάρια γης, αλλά συγκεντρώνει ρόγες ακόμη από 140 εκτάρια σε 35 διαφορετικά σημεία. Το 90% προέρχεται από ακτίνα 20 χλμ από το Epernay. Η Billecart-Salmon είναι μια σαμπάνια που έγραψε ιστορία. Το 1999, επτά από τους καλύτερους δοκιμαστές στον κόσμο μαζεύτηκαν στη Στοκχόλμη για να αποφασίσουν ποια ήταν η καλύτερη σαμπάνια του 20ου αιώνα. Η δοκιμασία δεν ήταν καθόλου εύκολη. Μέσα στα 140 κρασιά που παρουσιάστηκαν υπήρχαν όλα τα μεγάλα ονόματα: Cristal, Krug, Dom Perignon, κλπ. Η Billecart-Salmon ήρθε πρωτοδεύτερη με την 1959 και την 1961. Η Billecart-Salmon έδωσε βάση στη γνωστοποίηση του αποτελέσματος αν και δεν ήταν μεγάλη έκπληξη για τα άτομα που παρακολουθούν την πορεία αυτού του μικρού και σχετικά άγνωστου οίκου. Οι σαμπάνιες αυτές έχουν ένα πολύ ιδιότυπο στυλ. Απαλότητα, κρεμώδη αίσθηση στο στόμα, πολυπλοκότητα και φινέτσα παντρεμένες τέλεια. Δεν υπάρχουν ψεγάδια, δεν υπάρχουν ραφές. Το σύνολο είναι δομημένο με έναν τρόπο που φαίνεται τόσο φυσικός που φαντάζει εύκολος. Όλα τα επιμέρους στοιχεία έχουν το ρόλο τους και τίποτα δεν περισσεύει. Αυτή η ντίβα σαγηνεύει με τη στόφα και τον χαρακτήρα της.Σε πείσμα των καιρών η Billecart-Salmon επέλεξε να ζυμώνει τα grand crus σε μικρά βαρέλια Βουργουνδίας και εν συνεχεία τα μπουκάλια ωριμάζουν σε ένα δίκτυο από κελάρια. Βρίσκονται βαθιά μέσα στη γη, με το έδαφος να είναι χαλικώδες και να προέρχεται από το 17 και 19 αιώνα. Συνθήκες που ευνοούν την παραγωγή άριστων κρασιών Καμπανίας σε σταθερή θερμοκρασία των 12-deg;C.