Ένας εξαιρετικός, καλαίσθητος οδηγός μαγειρικής και συγχρόνωςένα πρωτότυπο πορτραίτο του θρυλικού ελληνικού νησιού μέσα από140 παραδοσιακές κρητικές συνταγές. Απλά καθημερινά πιάτα,γιορτινά εδέσματα, νηστίσιμα γλυκά που μετατρέπουν τη νηστεία σεγιορτή, ή αγαπημένα πιάτα που προτείνουν μερικά από τα πιο καλάεστιατόρια της Κρήτης. Με μεράκι και αγάπη παρουσιάζονταισυνταγές που παντρεύουν το παρελθόν με το παρόν της Κρήτης καιπου θα ενθουσιάσουν τους φίλους της καλής κουζίνας.